Les alt om den varierte og spennende norske kunstscenen

Trondheimkunsthall.com er ikke lenger tilgjengelig her. Vennligst besøk kunsthalltrondheim.no i stedet.

Den norske kunstscenen

Norge har gjennom tidene fostret noen fremragende kunstnere. Fra Tidemann og Gude til Edvard Munch i gamle dager, til moderne og internasjonalt anerkjente storheter som Odd Nerdrum, Bjarne Melgaard og Vebjørn Sand. På dette nettstedet vil du finne masse informasjon om norske kunstnere og Norges kunstscene.

Hva er kunst?

Den amerikanske munken og poeten Thomas Merton sa en gang "Art enables us to find ourselves and lose ourselves at the same time." Dette er en fin oppsummering. Kunst er nemlig en viktig del av livet vårt, selv om vi kanskje ikke alltid tenker over det. Kunsten er så mangt. Vi tenker gjerne på malerier når vi hører ordet kunst, men det kan også være skulpturer, musikk, keramikk, etsninger, fotografier og illustrasjoner. Gjennom kunsten kan vi finne glede og sorg, men også forsterke andre følelser vi har i oss, når vi for eksempel ser på et bilde.

The Scream

Norges kunstscene er variert og spennende

Norge har et rikt kulturliv med masse gallerier og kunstutstillinger, særlig om sommeren. Selv i små bygder finner du gjerne en lokal kunstners galleri. Den norske kunstscenen er variert og spennende. I hjem i hele landet henger bilder signert norske kunstnere som Marianne Auli, Pushwagner, Marianne B. Gudem og Ferdinand Finne. Kunstnerne våre byr på stor variasjon og ulike stiler, noe disse fire kunstnerne er gode eksempler på. Fordyp deg i kunstens verden ved å følge nettstedet vårt. Her kan du lære mye interessant og få tips om dyktige kunstnere du ikke har hørt om tidligere.

 
© 2024 Trondheimkunsthall.com. All Rights Reserved.